Afgelopen nacht is een woning aan de Gordonstraat in Schiedam overvallen door een heel elftal. Ongeveer tien mannen drongen met grof geweld binnen en maakten spullen buit.

Rond 01.20 uur kwamen de overvallers de woning binnen nadat zij de voordeur hadden geforceerd. De bewoner werd door al het geweld gewekt en ging kijken wat er aan de hand was. Toen hij de elftal overvallers zag werd hij bedreigd met een vuurwapen en een mes. Hij moest weer op bed gaan liggen terwijl de daders zijn woning doorzochten. Vervolgens vertrokken ze weer met persoonlijke bezittingen van het slachtoffer.

Door alle herrie waren de buren ook wakker geworden en zij probeerden nog tevergeefs de overvallers op hun vlucht tegen te houden. Twee overvallers vluchten in een rode bus de rest ging te voet weg.

Op de Marconiplein zagen gealarmeerde agenten een dergelijke busje rijden en besloten de inzittenden te controleren. In de auto werd een vuurwapen gevonden. De inzittenden zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De bus en het vuurwapen zijn in beslag genomen.