Conciërge riskeert langdurige celstraf na dippen geslachtsdeel in waterfles en overdragen SOA

Een conciërge is aangehouden voor het dippen van zijn geslachtsdeel in een waterfles en besmetten van een vrouw met een SOA.

De bizarre zaak speelt zich af in het Amerikaanse Chicago. De 50-jarige conciërge Lucio Diaz is door een vrouw aangeklaagd voor het overdragen van een SOA. De wijze waarop is nogal bijzonder. Het slachtoffer zegt besmet te zijn via een waterfles. De conciërge is beschuldigd van aanranding en zware mishandeling.

Het slachtoffer zegt in augustus een opmerkelijke geur te hebben waargenomen bij een kraan in het kantoor van de dokter waar ze werkte. Ze besloot naar eigen zeggen daarop alleen waterflessen mee te nemen en daaruit te drinken. Eind september merkte ze dat haar eigen waterfles rook naar urine. Verder onderzoek zou dit bevestigd hebben.

Er zijn vervolgens camera’s geplaatst waarbij Diaz in beeld kwam. De conciërge zou zijn geslachtsdeel uit zijn broek hebben gehaald en in de fles met water van het slachtoffer hebben gestopt. Hij spoelde zijn geslachtsdeel in feite af in het flesje, aldus de vrouw. Ze zegt een SOA te hebben opgelopen hierdoor en heeft een aanklacht ingediend.

‘Onze management werkte onmiddellijk samen met de politie in deze zaak zodra we op de hoogte waren van dit mogelijke probleem door onze huurder. Ze kregen het advies van de politie om de vermeende dader niet te waarschuwen of te benaderen, zodat hij kon worden gearresteerd. Hij werd gearresteerd toen hij terugkeerde naar het gebouw.’ Aldus een woordvoerder. De conciërge riskeert een langdurige celstraf.