De politie heeft op de A28 een man gepakt in een auto gestolen uit Duitsland met daarin een hoeveelheid geld in een verborgen ruimte.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kregen maandagavond rond 22.00 uur via de meldkamer te horen dat er een auto op de A1 reed die in Duitsland als gestolen stond geregistreerd. De auto had een hit gegenereerd via het ANPR-systeem (Automatic NumberPlate Registration). Daarop namen agenten positie in op de A1 ter hoogte van knooppunt Hoevelaken.

Toen de politie het voertuig voorbij zag rijden werd de wagen aan de kant gezet voor een controle. Al snel bleek dat het inderdaad om een gestolen auto ging. De 24-jarige bestuurder uit Zoetermeer werd als verdachte aangehouden. Bij nadere inspectie van de auto troffen de agenten een verborgen ruimte aan met bijna 16.000 euro in contanten.

Deze afgeschermde ruimte is geen voorziening die standaard in de auto aanwezig is, meldt de politie. Deze ruimte is achteraf op professionele wijze ingebouwd en heeft normaal geen ander doel dan het onttrekken van voorwerpen aan het ambtelijk toezicht. De verdachte had geen aannemelijke verklaring voor het geld in de auto en daarom wordt de man ook verdacht van witwassen. De auto en het geld zijn in beslag genomen.