© Crime-Nieuws.nl

Controle auto in Amsterdam leidt naar verdachte in bosjes met grote partij wiet

De politie heeft na een controle in Amsterdam een wietkwekerij ontdekt in Amstelveen en een grote partij wiet in beslag genomen.

De zaak kwam dinsdag aan het licht nadat agenten bij een gerichte actie en een daarop volgende verkeerscontrole in Amsterdam Osdorp op twee man stuitten met een wapen en sporen van wiet in hun auto. Nadat het duo was aangehouden, leidde verder onderzoek naar een woning aan de Watercirkel in Amstelveen.

De politie trof ter plaatse achter het flatgebouw een man in de bosjes aan met een grote hoeveelheid drugs. Hij probeerde nog te ontkomen en sloeg tevergeefs op de vlucht. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden.

Een korte zoektocht leidde naar een woning waar agenten nog vier aanwezigen aantroffen en hebben aangehouden. Daar werd naast drugs ook verpakkingsmateriaal en mobiele communicatieapparatuur in beslag genomen. In de directe omgeving van deze woning troffen agenten een wietkwekerij aan die kort daarvoor was geoogst. De zeven verdachten zijn ingesloten en de politie doet verder onderzoek naar hun mogelijke betrokkenheid.