Controle op Kruisplein Rotterdam leidt tot wapenvondst

Woensdag 22 mei heeft de politie in Rotterdam een aanzienlijke wapenvondst gedaan na een verkeerscontrole op de Kruisplein. Hierbij zijn drie mannen aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Woensdagavond hield de politie een grote verkeerscontrole in het centrum van Rotterdam op het Kruisplein. De controle richtte zich vooral op zogenaamde onverklaarbare vermogen, maar leidt regelmatig tot de vondst/ontdekking van andere zaken. Hier was gisteren opnieuw sprake van.

Bij de verkeerscontrole werd een 30-jarige Rotterdammer gecontroleerd. Hij bleek een geladen vuurwapen bij zich te hebben. Uit het onderzoek bleek verder dat hij van twee adressen in de Rotterdamse wijk Overschie gebruik maakte. Daarop werd besloten om de twee woningen te doorzoeken op nog meer wapens.

Toen agenten in burger bezig waren met de voorbereiding van de inval aan de Albert Cuypstraat zagen ze hoe een auto kwam aangereden en er twee mannen uitstapten en de woning van de eerder aangehouden verdachte binnengingen. Even later kwamen ze alweer naar buiten waarna ze in hun auto stapten. Zij werden direct gecontroleerd door de aanwezige agenten. Bij doorzoeking van het voertuig werd een kalasjnikov gevonden en in beslag genomen. De twee mannen, een 39-jarige Rotterdammer en een 40-jarige man uit Den Helder, werden direct aangehouden.

In de auto lagen ook nog een koffer en een sporttas. Daar werden ook wapens in gevonden. Het gaat om enkele handvuurwapens, een shotgun en een nachtkijker. De politie heeft de tas en koffer verder niet aangeraakt en heeft besloten om het voertuig over te laten takelen naar een politieterrein om zodoende eventuele sporen ongemoeid te laten. Het onderzoek is nog tot diep in de nacht doorgegaan. Daarbij zijn invallen gedaan in woningen aan de Saerendamstraat en Cranendonckweg in Rotterdam en er is een inval gedaan in een woning in Den Helder. Daar werd verder niks aangetroffen.

De 30-jarige Rotterdammer had ook nog een duur klokkie om zijn pols die direct geplukt is. Er wordt bekeken of hij legale inkomsten heeft/had om zijn klokkie te kunnen financieren.

Bron: Politie