Controversiële predikant die beroofd werd van miljoen aan sieraden zelf opgepakt voor fraude

De controversiële Amerikaanse predikant die eerder van een miljoen aan juwelen en luxe goederen werd beroofd is nu aangehouden door de FBI voor fraude.

De 45-jarige Lamor Whitehead die ‘Bishop’ wordt genoemd, is aangeklaagd voor digitale fraude, poging tot fraude, poging tot afpersing en het afleggen van een valse verklaring, zo maakten de Amerikaanse opsporingsdiensten bekend. Hij riskeert tot 65 jaar gevangenisstraf voor zijn vermeende misdaden.

 Als predikant van Leaders of Tomorrow International Ministry zou Whitehead volgens de aanklacht over een periode van 14 maanden vanaf april 2020 een van zijn parochianen voor ongeveer 90.000 dollar hebben opgelicht.  In het document staat dat Whitehead de vrouw vertelde dat hij haar geld zou gebruiken om haar te helpen een huis te kopen en de rest van het geld te investeren. In plaats van investeringen kocht Whitehead kleding en andere luxe goederen met het geld.

Whitehead heeft haar uiteindelijk nooit geholpen een huis te kopen, zegt het gerechtelijk document, en ondanks meerdere verzoeken heeft ze haar geld nooit teruggekregen. Er lopen nog meer aanklachten zo ook van een zakenman die zegt dat de predikant hem probeerde te overtuigen om hem ongeveer een half miljoen te lenen en hem een ​​aandeel te geven in onroerendgoedtransacties.

Whitehead verscheen eerder vorige week voor de rechtbank en werd vrijgelaten op basis van een borgtocht van een half miljoen. De advocaat van Whitehead, Dawn Florio, ontkende de beschuldigingen tegen zijn cliënt.

In juli kwam de predikant in het nieuws toen hij vertelde dat hij het slachtoffer was van een overval waarbij ten minste één gemaskerde en gewapende man de kerk van binnenkwamen en sieraden van hem en zijn vrouw wisten te roven. Een deel van het incident werd vastgelegd op een livestream-video vanuit de kerk, waarop te zien was dat Whitehead zijn handen omhoog hield toen de schutters dreigden met wapens. Er zou die dag voor circa een miljoen aan sieraden zijn gestolen.