De politie heeft een ‘corona-dreiger’ aangehouden die het nodig vond om te spugen richting agenten en te dreigen met het coronavirus.

Naar aanleiding van een melding over een man die in een winkel op Utrecht CS voedsel nam zonder te betalen stelden agenten een onderzoek in. In de winkel troffen ze de man liggend op de grond aan. De man werd overeind geholpen en naar een andere plek gebracht om daar, uit het zicht van het publiek, de zaak verder af te handelen.

De verdachte bleek niet helemaal recht op zijn benen te kunnen staan en de politie vermoedde dat hij onder invloed was. Toen de agenten hem vroegen om even te gaan zitten werd de man plotseling agressief. ‘You don”t tell me what to do! You want corona? Here come and get it!’, en vervolgens spuugde hij meerdere keren in de richting van de politie. De agenten konden het spuug maar net ontwijken. De verdachte is hierop aangehouden en naar het politiebureau vervoerd.

De betrokken agenten hebben aangifte gedaan van bedreiging en poging tot zware mishandeling. De verdachte wordt donderdag voor de rechter-commissaris geleid en de snelrechtzitting is op 1 april gepland. De politie hanteert tegen de zogenaamde ‘Corona-dreigers’; verdachten die dreigen anderen te besmetten met het coronavirus door te spugen of te hoesten, een zero-tolerance beleid en doet altijd aangifte van bedreiging dan wel mishandeling.