Crash met auto tegen woning leidt naar vuurwapen in prullenbak wc en aanhoudingen

De politie heeft afgelopen nacht aanhoudingen verricht nadat een auto tegen een huis reed. Bij een buurtbewoner werd vervolgens een vuurwapen in de prullenbak gevonden.

Bij de meldkamer kwam zaterdagavond rond 21.00 uur melding binnen dat een auto tegen een huis aan de Zwolseweg in Heerde zou zijn gereden. Toen de politie arriveerde werden drie personen aangetroffen. De bestuurder, een 18-jarige man uit Dordrecht, is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Tevens werd bij hem een mes aangetroffen. De bestuurder is gecontroleerd op het gebruik van alcohol op drugs. Hieruit bleek dat hij niet onder invloed was.

Na toiletbezoek van de twee andere inzittenden, een 19-jarige vrouw uit Zwijndrecht en een 17-jarige man uit Den Haag, bij een buurtbewoner, trof de buurtbewoner een vuurwapen aan in de prullenbak van het toilet. Hierop zijn ook zij aangehouden voor vuurwapenbezit. Volgens getuigen zouden er mogelijk vijf inzittenden in de auto hebben gezeten. De identiteit van de twee personen die zouden zijn weggerend, is bekend. Zij lijken niets met het incident van doen te hebben.

Alle drie de verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Zij zitten nog vast. De politie onderzoekt de zaak en kijkt nu onder meer naar waar het vuurwapen vandaan is gekomen en wie er verantwoordelijk voor is geweest.