Crimineel gezocht door politie springt met dikke stapel cash van balkon in Amsterdam

De politie in Amsterdam heeft bij een doorzoeking in een woning een voortvluchtige Brit aangehouden.

Naar aanleiding van concrete informatie uit een ander onderzoek kwam de politie uit bij een woning in het centrum van waaruit gehandeld zou worden in drugs. Toen rechercheurs woensdagochtend bij de voordeur stonden, sprong aan de achterzijde van de woning een man vanaf het balkon naar een balkon op een lagere verdieping. Hij had een stapel geld in zijn handen en kon direct worden ingerekend door agenten.

Vervolgens werd de woning met toestemming van de officier van justitie doorzocht. Tijdens de doorzoeking werd nog zo’n 50.000 euro aan contant geld aangetroffen. Met de 18.500 euro die de 59-jarige Brit bij zich had, namen de agenten een geldbedrag van in totaal ruim 68.000 euro in beslag.

Daarnaast werden er in de woning diverse goederen aangetroffen die verband houden met de handel in verdovende middelen. De officier van justitie heeft daarop besloten de verdachte voor te geleiden inzake witwassen en overtreding van de Opiumwet. De Brit had daarnaast nog een openstaande celstraf van 444 dagen voor drugshandel.