enkelband knippen video, enkelband eraf video
Man knipt enkelband © screenshot

Crimineel onder voorwaarden vrij erg makkelijk weer gepakt na rooftocht met enkelband

In de Verenigde Staten is een crimineel wel erg makkelijk gelinkt aan een inbraak, de man had namelijk een enkelband om die alles bijhield.

De 19-jarige Joshua Reed kreeg van de autoriteiten in Broward County Court (Florida) het bevel om een ​​gps-monitor rond zijn enkels te dragen vanwege een lopende zaak in Palm Beach. Daarin wordt Reed beschuldigd van onder meer een autodiefstal. Na het betalen van borg mocht de verdachte weer naar huis maar wel onder voorwaarden. Eén daarvan is dat je tijdens de voorwaardelijke vrijlating geen misdaden pleegt. Daar heeft Reed zich duidelijk niet aan gehouden.

Op bewakingsbeelden van 7 januari is naar verluidt te zien hoe Reed met enkelband om en al samen met anderen buiten een huis in de buurt van Dante Fascell Park in South Miami staat. Vervolgens breekt één van de aanwezigen een ruit en de groep gaat naar binnen. Een slapend gezin wordt hierbij opgeschrikt. 

De politie heeft een onderzoek gestart en kreeg Reed al snel in beeld als mogelijke verdachte. Zijn enkelband heeft alle stappen en locaties genoteerd en het ziet er allemaal niet goed uit voor de vermeende ‘topcrimineel’.