Crimineel uit Schotland gezocht voor 1000 kilo cocaïne en 28 miljoen pillen gepakt door AT tijdens joggen

Een crimineel uit Schotland die gezocht werd voor 1000 kilo cocaïne en tientallen miljoenen pillen is tijdens het joggen door de Nederlandse politie gepakt.

Het gaat om de 56-jarige James Stevenson die internationaal werd gezocht door de National Crime Agency en de Schotse politie in verband met een inbeslagname van ongeveer een ton cocaïne en zeker 28 miljoen ‘Etizolam’ pillen. Hij werd door een arrestatieteam van de Nederlandse politie in Bergen op Zoom gearresteerd, waar hij aan het joggen was.

Naast drugsgerelateerde criminaliteit werd de man ook gezocht voor betrokkenheid bij twee gevallen van brandstichting. In Bergen op Zoom werd naast de gezochte crimineel, nog een verdachte gearresteerd, over de identiteit van de tweede verdachte worden geen uitspraken gedaan, meldt een woordvoerder.

‘Een groot succes en mooi resultaat van nauwe samenwerking’, aldus de National Crime Agency, de Schotse politie, Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie. Dankzij de samenwerking was het mogelijk om de voortvluchtige man te lokaliseren en te arresteren. Hij en de andere man zullen worden uitgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk.