Dinsdag 14 mei heeft de politie invallen gedaan op verschillende woonwagenkampen in verband met de handel in verdovende middelen en/of deelname aan een criminele organisatie van vijf mannen en een vrouw. Volgens justitie zouden zij zich bezighouden met drugsgerelateerde misdrijven en witwassen. De aangehouden personen zijn vier mannen van 31, 36, 56 & 61 jaar oud uit Rotterdam, een 36-jarige vrouw eveneens uit Rotterdam en een 37-jarige Amsterdammer.

Het onderzoek naar de aangehouden verdachten werd ongeveer twee jaar geleden gestart op basis van informatie dat er op grote schaal wietplantages zouden worden geëxploiteerd. De verdachten zouden producten afnemen van een bedrijf uit Zoetermeer dat te boek stond als een bedrijf dat apparatuur distribueert voor de agrarische sector- en hydrocultuur industrie. Uit onderzoek bleek het om een growshop leverancier te gaan. Derhalve verdenkt justitie het bedrijf van medeplichtigheid aan de exploitatie van wietplantages.

De afgelopen 2 jaar heeft de politie 33 wietplantages opgerold waarvan het vermoeden bestaat dat ze door deze organisatie werden geëxploiteerd. Tevens worden drie van de aangehouden mannen verdacht van het organiseren van drugstransporten naar het Verenigd Koninkrijk. Met de handel zouden de verdachten miljoenen euro’s hebben verdiend.

Bij de doorzoekingen zijn ook verscheidene waardevolle spullen geplukt. Waaronder enkele auto’s, motoren en een jetski. Ook zijn er twee vuurwapens gevonden en in beslag genomen.

Bron: Politie