Criminele organisaties opgerold voor smokkel 30.000 kilo hasj en cocaïne uit Marokko

In Spanje zijn twee criminele organisaties opgerold die betrokken zouden zijn bij de smokkel van bijna 30.000 kilo hasj en cocaïne.

Volgens een woordvoerder van de Guardia Civil waren de organisaties betrokken bij grootschalige drugssmokkel vanuit Marokko. Enorme partijen hasj en cocaïne werden via de haven van Tanger naar Algeciras gesmokkeld. De drugs werd verstopt in bijvoorbeeld ladingen met tomaten.

Het onderzoek werd in februari 2021 gestart. Daaruit bleek dat douaniers werkzaam in Tanger en Algeciras betrokken waren bij de drugssmokkel. Ze zouden tegen betaling grote hoeveelheden drugs hebben doorgelaten. De criminele organisaties zouden in totaal zeker 13 ton hasj en 16 ton cocaïne Spanje hebben binnengesmokkeld.

Bij invallen op verschillende locaties zijn meerdere verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Er is beslag gelegd op grote hoeveelheden (hard)drugs, contant geld en gegevensdragers. Het onderzoek naar de criminele organisaties wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.