Criminelen op de vlucht na overval strooien met cash uit autoraam op A16

Op de A16 is tijdens een wilde achtervolging gestrooid met stapels cash.

Een getuige zag maandagmiddag hoe een man rond 16.00 uur op de Bosdreef in Rotterdam onder bedreiging van een vuurwapen werd beroofd. De politie werd ingeschakeld en agenten zijn op zoek gegaan naar de vluchtauto van de daders. Op de A16 werd het voertuig gesignaleerd en ontstond er een achtervolging.

Tijdens de wilde vluchtpoging gooiden de verdachten meerdere keren geldbiljetten uit het raam. Die dwarrelden volgens de politie over de snelweg, op daar rijdende auto’s en op de weg zelf. Eenheden van de politie hebben samen met Rijkswaterstaat geprobeerd zo veel mogelijk geldbiljetten op te ruimen. Toch kon niet helemaal worden voorkomen dat mensen op de snelweg geld gingen rapen. Na afloop bleken er zelfs nog wat biljetten in de grill van enkele politieauto’s te zitten.

De achtervolging werd voortgezet en onder meer een helikopter schoot hierbij te hulp. De vluchtauto reed via de A59 uiteindelijk de afrit Oosterhout af en daar een doodlopende weg. Drie verdachten konden vervolgens worden aangehouden, een 17-jarige jongen uit Den Bosch, een 21-jarige man uit Groningen en een 26-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is.