Curaçaose atleet moet 6 maanden cel in

Brian Mariano de 27-jarige Curaçaose atleet is gister veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan 6 voorwaardelijk. Mariana is veroordeeld voor het smokkelen van cocaïne. Begin december vorig jaar werd ruim 720 gram cocaïne in een koffer bij de atleet aangetroffen.

De verdachte was zelf niet aanwezig tijdens de zitting. Zijn raadsman heeft aangekondigd sowieso in hoger beroep te gaan. Begin januari stond Mariano wel zelf voor de rechter en toen verklaarde hij niet te weten hoe de drugs in zijn koffer waren gekomen.

Mariano is viervoudig Nederlands kampioen op de 60 meter indoor. Die titel won hij in 2009, 2010, 2011 en 2012. Hij deed vorig jaar voor Nederland mee aan de Olympische Spelen in Londen op het onderdeel 4 keer 100 meter estafette.

Volgens zijn raadsman is het daarom ook niet logisch dat Mariano dat alles op het spel zou zetten voor een beetje cocaïne.

Mariano, die woonachtig in Nederland is, moet in eerste instantie zijn straf uitzitten in een gevangenis op Curaçao. En kan later eventueel een verzoek indienen om de rest van zijn straf in Nederland uit te zitten.