Dader bloedbad met drie doden in Luik pleegde dag eerder al een moord

De man die in Luik drie mensen heeft doodgeschoten heeft een dag eerder mogelijk ook al een moord gepleegd. Dat hebben de Belgische autoriteiten bekendgemaakt.

De 36-jarige Benjamin H. uit Rochefort bracht een avond voor het bloedbad in Luik een kennis uit het drugsmilieu om het leven. H. mocht maandagochtend de gevangenis verlaten voor een verlof van 36 uur. Vermoedt wordt dat hij naar het plaatsje On in de gemeenten Marche-en-Famenne is gegaan en daar de 30-jarige Michael W. heeft vermoord.

Verder werd er in Rochefort een inbrak gepleegd in een juwelierszaak. De politie onderzoekt of H. ook daarbij betrokken is geweest. Het Belgische Openbaar Ministerie (OM) komt vermoedelijk later op de dag met meer informatie omtrent deze zaak.

H. werd doodgeschoten door de politie nadat hij in Luik drie mensen, onder wie twee agenten, had gedood. Het OM onderzoekt of sprake is van een terroristische aanslag.

[fvplayer src=”https://crime-nieuws.nl/wp-content/uploads/Politieagenten-schieten-man-dood-die-agenten-heeft-doodgeschoten-in-Luik.mp4″ splash=”https://crime-nieuws.nl/wp-content/uploads/img_0821.jpg” width=”568″ height=”320″]