De gezochte overvallers. © Politie

Daders miljoenenroof ‘grote gele diamant’ kunstbeurs TEFAF komen uit Balkan

De politie heeft in het onderzoek naar de miljoenenroof op kunstbeurs TEFAF verdachten in beeld.

In juni 2022 werd een grote collectie sieraden buitgemaakt bij de goed voorbereide diefstal. Er is een groot onderzoek gestart waarbij de recherche samen heeft gewerkt met onder meer Interpol in Europol. De bevindingen van het onderzoek wijzen nu naar een groep verdachten uit de Balkan.

‘Het onderzoek kent nog altijd een grote internationale aandacht. Zowel vanuit de media maar vooral ook vanuit de internationale kunstwereld. Zeker met het oog op de volgende editie van deze grote kunstbeurs, die deze maand weer plaatsvindt. We doen er alles aan om deze brutale overval op te lossen. Dit onderzoek heeft een ongekende internationale component. Alle informatie die in het buitenland opgehaald wordt, verloopt via rechtshulpverzoeken, en dat vergt tijd. Het is een onderzoek van de lange adem, maar wij hebben er nog steeds alle vertrouwen in dat deze zaak opgelost kan worden en de verdachten zullen worden aangehouden en vervolgd’, aldus de onderzoeksleider.

Tijdens het onderzoek is ook een van de gestolen sieraden aangetroffen. ‘Het gaat hier overigens niet om de (bekende) grote gele diamant’, aldus een woordvoerder. Er is een beloning van een half miljoen euro uitgeloofd door het onderzoeksbureau van de verzekeringsmaatschappij. Politie en justitie hebben hier verder niets mee te maken. Het onderzoek naar de roof op de kunstbeurs is in volle gang.