In België doet een rechter vandaag uitspraak in de zaak tegen de voormalig tv-presentator Frank Masmeijer. Hij wordt verdacht van grootschalige cocaïnesmokkel.

De Belg werd in de jaren ’80 bekend met programma’s op de Nederlandse televisie. Hij presenteerde shows als ‘Dinges’ en ‘De Holidayshow’. Miljoenen mensen keken naar de programma’s die Masmeijer presenteerde en werd al snel een bekend gezicht op de Nederlandse televisie.

Na zijn carrière vertrok hij weer naar zijn thuisland België en ging in de horeca. Jaren kwam Masmeijer niet in de media tot 2014. Toen werd hij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de smokkel van 400 kilogram cocaïne.

De voormalig tv-presentator ontkent ook maar iets te maken te hebben met de grootschalige drugssmokkel. Hij heeft tien maanden in voorarrest gezeten en is nu afwachting van de rechtszaak met een enkelband vrijgelaten. De rechter doet vandaag uitspraak of Frank Masmeijer de cel in gaat.

UPDATE: Frank Masmeijer is door de rechtbank veroordeeld tot 8 jaar cel een boete van 48.000 euro inzake drugssmokkel. Hij moet per direct de gevangenis in.