De gezochte Nederlander. © Deense Politie

Deense politie jaagt op Nederlander (24) in verband met bizarre marteling en moord

De Deense politie is bezig met een klopjacht op een 24-jarige Nederlander in verband met een moord en bizarre marteling.

Volgens een woordvoerder van de politie vond de zware mishandeling en moord in het centrum van Kopenhagen op 15 mei plaats in een appartement van een hotel. De 24-jarige Yahye Mohamed O. uit Nederland zou hierbij betrokken zijn geweest. Het slachtoffer, een gast van het hotel, werd meerdere keren gestoken met een mes en zijn linkeroor is afgesneden.

Na het extreme geweld werd het 28-jarige slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is de man komen te overlijden. Na onderzoek van de politie kwam de Nederlander in beeld als mogelijke verdachte. Hij wordt nu internationaal gezocht door de Deense politie. De politie waarschuwt mensen niet zelf in te grijpen. O. wordt beschouwd als gevaarlijk.

De politie heeft beelden vrijgegeven van de gezochte verdachte. Daarin is te zien hoe hij met een slipper aan één voet en een schoen aan de andere voet loopt met een aantal tassen. De Nederlander heeft een donkere huidskleur, een baard en zwarte krullen en draagt een zwarte jas met grijs Banlieue joggingpak.

De gezochte Nederlander. © Deense Politie