Naast de gewelddadige ontvoeringen van Wendel Meijer (36) en Soufyan Essabaouni (21) in Zwanenburg en Zaandam, is er mogelijk nog een derde persoon ontvoerd. De drie ontvoeringen zouden allemaal gelinkt zijn en mogelijk te maken hebben met een ripdeal.

Dat melden verschillende media. De ontvoeringen zouden mogelijk te maken hebben met een geripte partij drugs. De recherche onderzoekt dit scenario maar houdt alle andere opties open. ‘We hebben informatie over een mogelijke derde ontvoering’, aldus de politie in De Telegraaf.

Vorige week verdween de 21-jarige Soufyan Essabaouni nadat hij was klemgereden op een parkeerterrein in Zwanenburg en beschoten door onbekende daders in een witte Seat Leon. De 36-jarige Wendel Meijer werd met geweld meegenomen door mannen in een witte Audi bij zijn bedrijf in Zaandam. Van de mannen ontbreekt ieder spoor.

De politie heeft alles op alles in deze zaak gezet en tientallen rechercheurs werken aan de ontvoeringszaak. De recherche houdt rekening met meerdere scenario’s waaronder een mogelijke ripdeal waarvoor de ontvoerde mannen verantwoordelijk worden gehouden.