Derde verdachte opgepakt in onderzoek dodelijke schietpartij woonwagenkamp

De politie heeft in verband met een dodelijke schietpartij bij een woonwagenkamp in Cothen, een derde verdachte aangehouden.

De politie heeft vanochtend de derde verdachte aangehouden in verband met het schietincident op 26 maart op de Ossenwaard in Cothen, waarbij de 50-jarige Mike Goedhart om het leven kwam. De nu aangehouden verdachte is een 28-jarige vrouw uit de gemeente De Ronde Venen. Eerder vonden al twee aanhoudingen plaats.

Goedhart wordt op donderdagochtend 26 maart op de Ossenwaard in Cothen onder vuur genomen. Het slachtoffer raakt zwaargewond en bezwijkt al snel aan zijn verwondingen. Kort na de schietpartij hield de politie een verdachte. De man bekende Mike Goedhart te hebben doodgeschoten.

De recherche vermoedde tijdens het onderzoek dat er meer personen bij het plannen of voorbereiden van de moord/doodslag waren betrokken. Dit leidde naar een 51-jarige vrouw eveneens uit Cothen. Het zou naar verluidt gaan om de weduwe van Goedhart. Een dag na de moord schreef ze op Facebook nog: ‘Schat, waarom moest dit jou nou gebeuren’. Het onderzoek is nog in volle gang en de recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.