Derde witte verdachte doodgeschoten onschuldige zwarte jogger in VS opgepakt

De Amerikaanse politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de doodgeschoten zwarte jogger. De ongewapende man werd doodgeschoten door twee witte mannen.

De nieuwe verdachte is de witte man die de schietpartij en achtervolging van het slachtoffer filmde. Ook hij zit nu vast net als de vader en zoon die verdacht worden van het doodschieten van de onschuldige slachtoffer. De man wordt verdacht van het medeplegen van moord.

Op 23 februari werd de 25-jarige Ahmaud Arbery neergeschoten door de twee mannen terwijl hij aan het rennen was door de plaats Brunswick. De schietpartij werd op beeld vastgelegd en de video heeft tot veel onrust en woede gezorgd onder onder meer beroemdheden, politici en burgerrechtenactivisten omdat niemand werd aangehouden.

In de video is te zien hoe Arbery door een straat rent wanneer hij benaderd wordt door een witte pick-up. Het slachtoffer probeert de wagen te ontwijken maar wordt geconfronteerd door een van de witte, gewapende mannen. Arbery worstelt met de man en vecht voor zijn leven wanneer er een schot wordt gelost. De tweede man, die in de laadruimte van de pick-up staat, lost vervolgens van dichtbij nog eens twee schoten. Het slachtoffer raakt zwaargewond en is kort daarna overleden.

De 64-jarige Gregory McMichael en zijn 34-jarige zoon Travis verklaren later bij de politie dat het zou gaan om zelfverdediging. Volgens de mannen dachten ze dat het hier ging om een inbreker en hebben ze Arbery achtervolgd om hem aan te kunnen houden.