Voormalig topscheidsrechter Dick Jol is onder voorwaarden op vrije voeten gesteld nadat hij was aangehouden inzake mishandeling. Hij heeft laten weten ‘zeer teleurgesteld te zijn’.

Dat meldt Omroep West op basis van een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).

Dick Jol werd twee weken geleden aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 20-jarige vrouw met een ijzeren staaf voor zijn woning. De voormalig scheidsrechter zou boos zijn geworden toen een scooter hard over de stoep reed. Daardoor ontstond een woordenwisseling wat uiteindelijk zou hebben geleid tot de mishandeling met ijzeren staaf. Het onderzoek naar de vermeende mishandeling is nog in volle gang.

Dick Jol heeft gereageerd op de beschuldigingen en heeft laten weten zeer teleurgesteld te zijn in het rechtssysteem. “Er ontstond een worstelpartij van twee seconden met de bestuurder, waarbij de vrouw mij van de zijkant aanviel. Ik kwam daardoor ten val. Bij het afweren raakte ik haar met een aluminium buis die ik al in mijn handen had, omdat ik een steiger stond uit te laden.”

“Als je dochter van drie op de stoep bijna wordt doodgereden door een scooter en ze je – als je daar wat van zegt – toeschreeuwen ‘wat je met je grote kankerbek moet’, dan vind ik het logisch dat je iemand een duw geeft.” Aldus de voormalig topscheidsrechter.