© Instagram

Diefstallen auto’s voor meer dan miljoen euro leidt naar bedrijfspand met illegale sigarettenfabriek

De politie heeft in samenwerking met de FIOD een volledig ingerichte sigarettenfabriek aangetroffen in een bedrijspand in Ter Apelkanaal.

Bij een onderzoek van de Duitse politie kwam een 66-jarige man uit Stompwijk in beeld voor betrokkenheid bij grootschalige autodiefstallen in Duitsland. Deze auto’s werden via Nederland verscheept naar Dubai. Dit met een geschatte waarde van meer dan een miljoen euro aan auto’s uit het midden en hoge segment. In dit onderzoek kwam ook zijn betrokkenheid naar voren bij de productie van onveraccijnsde sigaretten in Nederland. In het onderzoek werkten FIOD, Douane, Internationaal Rechtshulp Centrum (IRC) Den Haag en IRC Noord-Nederland en de Duitse autoriteiten nauw samen.

Op verzoek van de Duitse autoriteiten hebben agenten en de opsporingsdienst van de FIOD een inval gedaan in een bedrijfspand in Ter Apelkanaal. Tijdens de doorzoeking bleek er een sigarettenfabriek aanwezig te zijn. Bij deze inval werden er drie mannen aangetroffen en aangehouden. Het gaat om de eerder genoemde 66- jarige man uit Stompwijk en twee mannen uit Litouwen van 40 en 46 jaar oud. Verder werden er nog invallen gedaan bij een boerderij in Alteveer en in een bedrijfspand in Veendam. Naast de ingerichte sigarettenfabriek werden er 1.5 miljoen onveraccijnsde sigaretten en 18 dozen tabak aangetroffen. De aangehouden 66-jarige man uit Stompwijk zal worden overgeleverd aan de Duitse autoriteiten. De twee andere aangehouden mannen zitten nog steeds vast.