Hebzuchtige trio dieven gepakt bij poging nr. 2 babbeltruc

In Rotterdam heeft de politie twee vrouwen en een man aangehouden die tot twee keer toe een oudere dame (69) wilden bestelen.

Twee vrouwen gingen er zaterdagmiddag na een babbeltruc vandoor met de sieraden en geld van het slachtoffer. Toen de vrouw ontdekte dat er spullen verdwenen waren schakelde ze de politie in.

Agenten gingen naar het slachtoffer toe om aangifte op te nemen toen er opeens gebeld werd. Aan de andere kant van de lijn deed een vrouw zich voor als bankmedewerkster en bood de bestolen dame een kluis aan. De zogenaamde bankmedewerkster vroeg telkens door of de vrouw wel veel contant geld in huis heeft en waar ze dat eventueel bewaard. De politieagenten waren getuige van dit alles.

De bankmedewerkster zei tegen de oudere dame dat ze toevallig iemand had rondlopen in de wijk die meteen kon komen kijken waar de kluis geplaatst gaat worden. In samenspraak met de agenten ging de vrouw hiermee akkoord en zei dat diegene langs kan komen. Korte tijd later belde een man aan. Eenmaal binnen werd hij aangehouden door één van de agenten. Zijn collega ging snel naar buiten en hield twee dames aan. De oudere vrouw herkende ze als de bezoekers eerder die middag.