© Politie

‘Dikke man met matje’ maakt lading van 5 miljoen euro buit bij brutale diefstal Schiphol

Bij een brutale diefstal op luchthaven Schiphol is een vrachtwagen met een lading ter waarde van circa vijf miljoen euro buitgemaakt door een ‘dikke man met matje’.

Op 4 oktober 2018 wordt de vrachtwagen, die eerder die nacht volgeladen was met apparatuur van Microsoft, geparkeerd op de Reykjavikweg. Dit is gedaan in afwachting van de chauffeur die er rond 6.00 uur mee op pad zal gaan. Op de beelden is te zien dat rond 4.50 uur een onbekende man in de vrachtwagen stapt en ermee wegrijdt.

Om ongeveer 06.00 uur laat vermoedelijk diezelfde man de vrachtwagen achter op een parkeerplaats aan de Randweg in Beverwijk. De lading, voor bijna 5 miljoen euro aan laptops en tablets, is er in de tussentijd uit gehaald. Uit onderzoek blijkt dat de vrachtwagen een half uur heeft stilgestaan op de Kagerweg in Assendelft. Vermoedelijk is de lading daar overgeheveld in andere voertuigen en/of een pand.

De onbekende chauffeur is een wat dikke man met blond of grijs haar en een ‘matje’ in de nek. Hij wordt geschat tussen 45 en 70 jaar oud en is een roker. Die nacht van 3 op 4 oktober droeg de man een blauwe spijkerbroek, een donkerrood met zwarte trui of shirt en een zwarte jas. Hij werd rond 6.45 uur opgepikt door één of meerdere personen in een Audi A5 RS.