Mercedes A-klasse en GTI in beslag genomen © OM

Dikke Mercedes A-klasse, GTI en vuurwapens in beslag bij invallen inzake witwassen

In Den Bosch zijn woensdag vier personen aangehouden in een onderzoek naar witwassen. Bij de actie zijn invallen gedaan en is er beslag gelegd op een huis, twee dure auto’s, drie vuurwapens met munitie, sieraden en contant geld.

Er werd een onderzoek gestart nadat het de autoriteiten was opgevallen dat de 33-jarige hoofdverdachte sinds 2013 geen legale inkomsten meer had maar wel in dure auto’s rondreed die op naam van derden stonden. Daarnaast viel het op dat de woning waar de man woonde twee jaar geleden is gekocht met 160.000 euro eigen middelen, maar op naam van zijn schoonouders stond. De FIOD vermoedt dat de man zijn geld heeft verdiend in het criminele circuit.

De FIOD deed invallen in een woning in Den Bosch en in Kerkdriel. Een gespecialiseerd zoekteam van Defensie heeft geholpen bij de invallen en doorzoekingen. Daarbij werd onder meer gezocht naar verborgen ruimtes en goederen. In totaal zijn vier personen aangehouden. Het gaat om de 33-jarige man en zijn 32-jarige partner en zijn schoonouders van 54 en 70 jaar oud.