De tot levenslang veroordeelde Dino Soerel wil getuigen in de rechtszaak tegen Willem Holleeder.

Dat meldt advocatenkantoor Ficq & Partners. De beslissing om te gaan getuigen heeft te maken met de nieuwe opname van een gesprek tussen Willem Holleeder en Peter R. de Vries. Het gesprek is belastend voor Dino Soerel en zodoende wil hij nu getuigen.

Peter R. de Vries maakte vorige week bekend dat hij in het bezit zou zijn van een belastende gesprek tussen hem en Holleeder. Daarin zou Willem Holleeder hebben gesproken over een vermeende driemanschap. Volgens de advocaten van Soerel wordt er leugenachtig gesproken over hun cliënt en vermeende betrokkenheid bij diverse zaken. Zie uitleg (Tweet) van Ficq & Partners onderaan bericht.

Willem Holleeder alias ‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.