Directeur en leraren opgepakt voor verkrachting en chantage schoolmeisje in India

In India zijn zes personen gearresteerd vanwege verkrachting van een schoolmeisje. Onder de verdachten zitten onder meer leraren en een schooldirecteur.

De zaak kwam aan het rollen nadat het slachtoffer afgelopen vrijdag een klacht had ingediend bij de politie. Het meisje bleek al sinds december 2017 regelmatig verkracht te worden door medeleerlingen en verschillende medewerkers van de school waaronder de directeur en leraren.

In haar verklaring staat dat ze in december door drie klasgenoten werd verkracht in het toilet en gefilmd. Het slachtoffer werd gechanteerd en moest haar mond houden want anders zou de video online verschijnen. Ondanks dat het meisje haar mond hield zijn de beelden alsnog gepubliceerd.

Toen de medewerkers van de school de beelden in handen kregen hebben ze haar in plaats van hulp aan te bieden ook gechanteerd. De leraren bedreigden zelfs haar broertje en zeiden dat hem iets zou overkomen als het meisje geen seks met ze wilde hebben.

De gruwelijke taferelen speelden zich af in de staat Bihar. Naast de zes aangehouden verdachten worden nog twaalf personen verdacht van betrokkenheid bij de verkrachtingen en chantage.