‘Dirk Kuijt en Wesley Sneijder gehoord door politie in onderzoek goksite gelinkt aan grote drugszaak crimineel Piet S.’

Ex-profvoetballers Dirk Kuijt en Wesley Sneijder zijn door de politie gehoord als getuige in een groot onderzoek naar een goksite gelinkt aan de criminele organisatie van de Haagse crimineel Piet S..

Dat meldt De Telegraaf. De politie zou informatie hebben dat de voetballers gegokt hebben op de illegale goksite. Het gaat om de site Edobet die volgens het Openbaar Ministerie (OM) door Freddy S., de zoon van Piet S., werd opgezet. Door de hack op Encrochat kreeg de politie zicht op gesprekken waaruit zou blijken dat Sneijder en Kuijt regelmatig via Edobet zouden gokken.

‘Die jongen (Kuijt) had een limiet van vijf ruggen. Freddy heeft dat limiet verhoogd naar 25 ruggen. Maar hij speelt soms vijf ruggen op een dag’, aldus één van de pgp-chats. Er zou ook zijn besproken dat Sneijder zijn gokschulden niet aflost en dat daarvoor een familielid van de voetballer mishandeld moet worden. ‘We gaan ook niet meer vragen om geld, eerst gewoon het ziekenhuis in laten trappen. Mag ook een wijf zijn, als het maar iemand van die familie is. Zijn moeder, tante, oma, het kan mij niet schelen wie.’

Sneijder meldt in het AD dat de berichten over een gokschuld een misverstand zijn. Hij ontkent op de site te hebben gespeeld maar zegt wel benaderd te zijn door mensen die vertelden dat hij schulden had. Naar verluidt zou hij garant staan voor Wout van K., een neef van zijn vader. Na een gesprek met de schuldeisers is alles opgelost en zouden er excuses zijn aangeboden, aldus Sneijder.

De 65-jarige Haagse Piet S. werd in september 2020 bij een grote actie in een onderzoek naar internationale drugshandel aangehouden. De politie heeft toen invallen gedaan op tientallen locaties in Nederland, België, Spanje, Slowakije en Hongarije.