Dna leidt naar ‘hitmen’ Silvio Aquino

In het onderzoek naar de liquidatie en/of poging ontvoering van de 41-jarige Silvio Aquino in Opglabeek in België, zijn drie aanhoudingen verricht. Dna op het lichaam van één van de daders heeft geleid tot de arrestatie van twee mogelijke ‘hitmen’ in Keulen. Een derde verdachte zou al wekenlang vastzitten.

De derde verdachte zit volgens Belgische media al wekenlang vast voor andere feiten maar zou door justitie gezien worden als een van de ‘hitmen’. Twee andere mogelijke betrokkenen zijn momenteel voortvluchtig.

Op 27 augustus werd Silvio Aquino door mannen in een Jaguar klemgereden en doodgeschoten in Opglabeek. Zijn echtgenote Silvia wist te ontkomen. Bij de moord waren vermoedelijk vijf daders betrokken waarvan een zelf ook dodelijk werd geraakt door een kogel. Op de vluchtstrook bij Roermond werd zijn lichaam gedumpt. Het slachtoffer bleek een bekende Italiaanse crimineel te zijn. Via dna op zijn kleding werden zijn mogelijke mededaders, de twee Albanezen, opgespoord en aangehouden in Keulen.

Volgens Het Nieuwsblad hebben de Aquino’s zelf ook niet stil gezeten en hebben een eigen onderzoek verricht. Daarbij hebben ze een foto kunnen bemachtigen van de doodgeschoten verdachte die in Roermond werd gedumpt. Met de foto zouden ze in het criminele milieu hebben gezocht naar zijn contacten.

Een echte Jaguar.
Een echte Jaguar.