DNA match betreffende liquidatie Bennajem

Het DNA profiel dat op de sleutelbos die nabij het plaats delict van de liquidatie van Rida Bennajem werd aangetroffen, zou overeen komen met het DNA profiel van de verdachte die is aangehouden inzake de liquidatie van Bennajem. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt aan Het Parool.

Op 16 maart 2013 werd de 21-jarige Rida Bennajem in de Comeniusstraat in Amsterdam-Slotervaart geliquideerd. Naast het stoffelijk overschot werd een sleutelbos gevonden. Omdat er geen DNA profiel van Bennajem op zat ging de politie er van uit dat de sleutels mogelijk van één van zijn moordenaars zijn. En dat blijkt nu wellicht het geval.

De advocaat van de aangehouden verdachte, Jan-Hein Kuijpers, erkent dat de sleutelbos van zijn cliënt zijn. Volgens de raadsman zou hij die gewoon zijn verloren. ‘Mijn cliënt ontkent in alle toonaarden dat hij Bennajem heeft vermoord’, zegt Kuijpers in Het Parool. ‘Ik ben er ook echt van overtuigd dat hij niets met de liquidatie te maken heeft én dat de recherche dat weet’, aldus de raadsman.

In een uitzending van opsporings verzocht deed de politie een oproep om meer informatie inzake de sleutelbos. Toen werd er gezegd dat de eigenaar van de sleutelbos mogelijk over cruciale informatie beschikt omtrent de liquidatie. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat er nu vanuit dat de sleutels van de dader zijn.

De liquidatie van Bennajem staat niet op zich. Zijn dood zou het gevolg zijn van een reeks liquidaties in de (Marokkaans) Amsterdamse onderwereld. Het is er al enige tijd zéér onrustig tussen bepaalde groepen. Het gehele conflict zou zijn ontstaan door een partij geripte coke.

Rida Bennajem zat op het moment dat hij geliquideerd werd in een zéér benarde situatie. Zo prijkte zijn gezicht op menig internetsite als meest gezochte crimineel van Nederland en werd er ook nog eens letterlijk op hem gejaagd door zijn moordenaars. Alsnog bleef hij strijdbaar tot het bittere einde.