Dode baby gevonden in park, politie roept getuigen en moeder op om zich te melden

De politie heeft in een park in Wernhout een dode baby gevonden.

Een voorbijganger trof woensdagmiddag rond 17.20 uur een stoffelijk overschot aan in het park aan de Kleine Heistraat. De politie werd direct gealarmeerd en kwam ter plaatse voor onderzoek. Het blijkt dat het gaat om een pasgeboren meisje. De politie heeft nog veel vragen in dit onderzoek en vraagt getuigen zich te melden.

Het onderzoek is nog in volle gang. Er is in het park nog gezocht naar sporen en in de omgeving heeft een buurtonderzoek plaatsgevonden. Eventuele camerabeelden uit de omgeving worden bekeken. Het lichaam van het meisje zal worden onderzocht om meer duidelijkheid te krijgen over doodsoorzaak en identiteit.

De politie maakt zich ernstig zorgen over de geestelijke en fysieke gezondheid van de moeder van het meisje. Zij heeft mogelijk dringend hulp nodig. Ook getuigen die vermoeden wie de moeder is, worden verzocht de politie te bellen. Daarnaast sluiten wij niet uit dat de moeder woonachtig is in België, ook getuigen daar kunnen contact met ons opnemen, aldus een woordvoerder.