Dode en gewonde bij steekpartij in woning Amsterdam

In een woning aan de Scherpenzeelstraat in Amsterdam-Zuidoost is bij een steekpartij een dode en gewonde gevallen. Er zijn aanhoudingen verricht.

Bij de politie kwam rond 7.00 uur een melding binnen van een steekpartij bij een woning. Ter plaatse bleek dit inderdaad het geval te zijn. Uit onderzoek blijkt dat een ruzie tussen vier mannen zodanig uit de hand gelopen is dat er gestoken werd.

De man die om het leven is gekomen werd in een portiek boven de woning aangetroffen. Hij is nog gereanimeerd, maar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Hulpdiensten troffen op straat een tweede gewonde man aan. Hij was aanspreekbaar en is ter behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. Het gaat om een 25-jarige inwoner van Amstelveen.

In en rond de woning zijn twee mannen aangehouden door de politie. Het gaat om een 23-jarige man uit Zwaag en een 24-jarige man uit Beverwijk. Zij zijn ingesloten op een politiebureau. Nader onderzoek door de recherche zal moeten uitwijzen wat zich precies rond de woning heeft afgespeeld.