Dode en zwaargewonde bij steekpartij Amsterdam

De politie onderzoekt een dodelijke steekpartij in Amsterdam.

Op de Robert Scottstraat in West heeft rond 08.45 uur een dodelijk steekincident plaatsgevonden waarbij twee personen ernstig gewond raakten. Eén van de slachtoffers is overleden aan zijn verwondingen, maar zijn identiteit is nog niet vastgesteld. Het andere slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een 36-jarige man uit Amsterdam is als verdachte aangehouden op straat.

Hulpdiensten werden iets voor 09.00 uur gealarmeerd na een melding van het heftige incident in een woning. Reanimatie mocht helaas niet baten voor één van de slachtoffers. Het andere slachtoffer kon ondanks zijn verwondingen naar buiten rennen, waar hij door omstanders is opgevangen en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd. Gelijktijdig heeft de politie de 36-jarige verdachte kunnen aanhouden die mogelijk betrokken was bij de gebeurtenis.

De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek en is op zoek naar getuigen en beelden. Getuigen hebben gemeld dat een man met een mes korte tijd op het balkon van de woning heeft gestaan. Als iemand dit heeft gezien, wordt verzocht om dit aan de politie te melden.