© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Dode en gewonde bij schietpartij in Amsterdam

In Amsterdam is een dode en een gewonde gevallen bij een schietpartij.

Bij de meldkamer kwam rond 20.00 uur melding binnen van meerdere schoten op de hoek van de Van der Hoopstraat en het Van Limburg Stirumplein. De hulpdiensten zijn met spoed ter plaatse gegaan voor onderzoek. Op de plaats delict worden twee mannen met schotwonden aangetroffen. Ondanks reanimatie is één van de slachtoffers, een 29-jarige man, kort daarna overleden. De tweede man is overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

Vooralsnog ontstaat volgens de politie het beeld dat er schoten zijn gelost vanwege een ruzie. Agenten hebben een man die ook betrokken was bij het incident aangehouden. Zijn rol wordt op dit moment onderzocht. Dit geldt ook voor de man die met een schotwond naar het ziekenhuis is afgevoerd. Ook hij is aangehouden en zal door de politie worden gehoord.

De recherche doet onderzoek en hoopt dat getuigen zich zullen melden met meer informatie inzake de dodelijke schietpartij. Na het schieten zou een vluchtauto zijn weggereden van de plaats delict. De schutter wordt gezocht door de politie. Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij is in volle gang.