Dode in flat Breda verdacht van gewelddadige overval op vrouw in Bladel

De politie gaat ervan uit dat één van de daders van een gewelddadige overval in Bladel vorig najaar, vermoedelijk zelf om het leven is gebracht.

Het onderzoeksteam van de politie houdt er ernstig rekening mee dat een 25-jarige man die op 9 januari dood werd aangetroffen in een woning in Breda, betrokken is geweest bij de gewelddadige overval. Een 78-jarige vrouw werd ernstig toegetakeld en raakte zwaargewond.

De 25-jarige man kwam als verdachte in beeld na uitgebreid onderzoek en inmiddels gaat de politie ervan uit dat de man een van de overvallers is geweest. De recherche vermoedt dat er een link is tussen een serie overvallen vorig jaar in Roosendaal, Venlo en Zundert.

Het gaat om overvallen op klanten van een bepaalde bank. Een medewerker wordt ervan verdacht criminelen te hebben getipt over grote opnames van grote geldbedragen. De dode man werd in een flat in Breda gevonden na de vondst van vuurwapens in een auto. Twee mannen sloegen op de vlucht en raakten zwaargewond.

De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de moord, overvallen en wapenvondst en alle mogelijke links. De twee zwaargewonde mannen die van een flat vielen zijn aangehouden als verdachte. Wat hun mogelijke rol is geweest wordt onderzocht.