Dodelijke schietpartij Waterfront feest mogelijk gelinkt aan recente liquidaties Amsterdamse onderwereld

Het lijkt er zéér op dat de onderwereldoorlog in Amsterdam opnieuw een leven heeft geëist. De 26-jarige Souhail L. die onlangs werd doodgeschoten op het feest Waterfront in het Scheepvaartmuseum was een bekende van het doelwit ‘Ben’ oftewel Benaouf A.

Volgens Paul Vugts behoren het slachtoffer en de verdachte van de schietpartij op het feest tot dezelfde rivaliserende groepen die betrokken zouden zijn bij de dubbele liquidaties in de Staatsliedenbuurt in A’dam-West op 29 december 2012.

Na de schietpartij in het Scheepvaartmuseum werd op basis van enkele getuigenverklaringen een 25-jarige Amsterdammer aangehouden in zijn auto. Het slachtoffer zou zijn doodgeschoten tijdens een afzonderlijke ruzie, maar problemen tussen beide groepen lijkt daarbij een zéér belangrijke reden te zijn. Verschillende ‘leden’ van de rivaliserende groepen zouden die dag op het feest Waterfront aan de VIP tafels hebben gezeten.

De aangehouden verdachte zou een kennis zijn van ABC’er Gwenette M. M. werd op 31 oktober 2012 aangehouden op de Dam op verdenking van het voorbereiden van een liquidatie op de 29-jarige ‘Ben’.

‘Ben’ is/was het vermeende doelwit van de schutters in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Hij kon wonder boven wonder ontkomen door in het ijskoude water tussen twee woonboten te springen. Saïd el Yazidi & Youssef Lkhorf hadden minder geluk en konden niet ontkomen aan het vuurwapengeweld en werden koelbloedig geliquideerd door meerdere schutters.

Vrijdag 7 juni werd ‘Ben’ veroordeeld tot één jaar celstraf voor vuurwapenbezit, witwassen en bezit van valse identiteitspapieren. Hij werd op 22 februari 2013 in Rotterdam aangehouden samen met twee vrienden. In het voertuig waarin ze reden werden twee vuurwapens en een geldbedrag aan contanten gevonden en in beslag genomen.

Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij bij het Waterfront feest in het Scheepvaartmuseum wordt behandeld door dezelfde officieren van justitie die ook verschillende onderzoeken leiden die gerelateerd zijn aan recente liquidaties. Denk daarbij aan de liquidaties van Saïd el Yazidi, Youssef Lkhorf, Najib Bouhbouh & Rida Bennajem.