people inside commercial air plane
© Sourav Mishra on Pexels.com

Doden bij spectaculaire poging overval op vliegtuig met tientallen miljoenen contant geld aan boord

In Chili zijn bij een spectaculaire poging tot overval op een vliegtuig met tientallen miljoenen cash aan boord doden gevallen.

Tien overvallers drongen het vliegveld in de Chileense hoofdstad Santiago binnen op het moment dat er een passagiersvliegtuig aanwezig was met een groot geldbedrag aan boord. Het vliegtuig van de Zuid-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Latam zou meer dan 32 miljoen dollar vervoeren. Het bedrag in contanten zou na de landing worden overgebracht naar een gepantserde vrachtwagen van een beveiligingsbedrijf.

De overvallers waren hiervan kennelijk op de hoogte en arriveerden met drie auto’s waarna ze een beveiliger hebben vastgebonden. Er ontstond een vuurgevecht waarbij een medewerker van het vliegveld en één van de overvallers om het leven kwam. De andere daders sloegen op de vlucht zonder buit. 

Volgens de minister van Buitenlandse Zaken Monsalve was de overval zeer goed voorbereid en waren de overvallers zwaarbewapend. De passagiers van het vliegtuig zouden niet in gevaar zijn geweest tijdens het vuurgevecht. Er is een onderzoek gaande naar de wilde overval en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.