Doden en heel veel vuurwapens in beslag na wilde achtervolging op Curaçao

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee personen om het leven gekomen bij een wilde achtervolging in Willemstad op Curaçao. De politie nam een grote hoeveelheid vuurwapens in beslag.

Dat melden verschillende Curaçaose media. Bij de politie was een melding binnengekomen van verdachte omstandigheden in de St. Jorisbaai. Toen agenten bijna ter plaatse waren reed een zwarte Honda CRV hen met hoge snelheid tegemoet. Daarop werd de achtervolging ingezet.

Tijdens de wilde achtervolging werden diverse goederen uit de CRV gegooid. Uiteindelijk kwam het voertuig tot stilstand na een crash tegen een woning. Een man en vrouw overleden direct. Zes andere personen raakten ernstig gewond. Eén van de doden is mogelijk door een politiekogel om het leven gekomen.

Twee van de verdachten/slachtoffers zijn geboren in Santo Domingo en wonen op Curaçao. Vijf van de verdachten/slachtoffers zijn geboren in Venezuela. Van de verdachte die in kritieke toestand verkeert, is geen informatie, zo meldt de Curaçaose politie.

Er zijn een groot aantal vuurwapens in beslag genomen. In totaal gaat het om acht pistolen (5 Glocks, een Force99, een FN en een Beretta Pietro), twaalf revolvers en acht magazijnen met daarin verschillende kaliber kogels. Verder nam de politie ook negentien, in plastic gewikkelde, pakken wiet in beslag.