Blokken cocaïne (foto ter illustratie)

Dodenlijst met achttien namen ontdekt in onderzoek grootschalige handel in cocaïne Rotterdam

De recherche in Rotterdam is in een onderzoek naar grootschalige handel in cocaïne, gestuit op een dodenlijst met achttien namen.

Dat meldt NRC. De dodenlijst zou het gevolg zijn van een nieuw conflict in het zware Nederlandse criminele milieu. Binnen de groep rond Roger P. alias Piet Costa zou een conflict zijn ontstaan over een grote partij verdwenen geld. Een Iraniër die drugsgeld van Piet Costa zou beheren vanuit Dubai zou daarvan 100 miljoen euro hebben gestolen. P. liet de man daarop als vergelding ontvoeren.

Volgens bronnen van de NRC zou de Iraniër vervolgens samen met een aantal handlangers een dodenlijst hebben opgesteld maar daarop onder meer de naam van Piet Costa. De 25-jarige Ibrahim Azaim die in mei van dit jaar werd geliquideerd aan de Bergselaan in Rotterdam, zou ook op de lijst hebben gestaan. Er zouden in totaal achttien namen op de dodenlijst staan waaronder een officier van justitie.

Piet Costa zelf zit sinds juni vast in de gevangenis. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij grootschalige cocaïnesmokkel en mogelijke betrokkenheid bij de martelcontainers die werden ontdekt in Wouwse Plantage. Het onderzoek van de recherche naar grootschalige cocaïnehandel en mogelijke liquidaties is in volle gang.