Doelwit ‘Ben’ veroordeeld tot één jaar celstraf

Vrijdag 7 juni is Benaoouf A. ook wel bekend als ‘Ben’ door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot één jaar celstraf. De 29-jarige ‘Ben’ wordt beschouwd als het doelwit van de schutters op 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt in A’dam-West. Hij kon uiteindelijk wonder boven wonder ontkomen aan de koelbloedige schutters door in het ijskoude water te springen tussen de woonboten op het Van Bossepad in A’dam-West. Youssef Lkhorf & Saïd El Yazidi hadden minder geluk en werden koelbloedig geliquideerd.

Op 22 februari 2013 kon ‘Ben’ worden aangehouden in Rotterdam. Hij bleek een vals Belgisch paspoort en € 1.000,- in zijn bezit te hebben. In de auto van de mannen waar ‘Ben’ mee was werden nog twee vuurwapens, een Glock & Taurus, plus € 4.000,- aan contanten gevonden en in beslag genomen. Tijdens het verhoor verklaarde ‘Ben’ gewapend te zijn omdat hij het doelwit zou zijn geweest van de schutters in de Staatsliedenbuurt.

Twee weken geleden had het OM nog 16 maanden celstraf geëist tegen ‘Ben’ vanwege vuurwapenbezit, het in bezit hebben van valse identiteitspapieren en witwassen.