Woensdagavond zijn zes verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van een portemonnee van een 84-jarige Bredase en het pinnen met haar pinpas. De domme dieven hadden zin in een gratis avondje uit en kochten kaartjes voor een film met de pinpas van de bejaarde dame en konden zodoende heel makkelijk worden aangehouden.

De verdachten hadden bij een bioscoop in aan het Chasséveld in Breda voor 60 euro aan kaartjes gekocht voor een film. De dieven hadden kaartjes met genummerde plaatsen en hebben het voor de politie heel makkelijk gemaakt om ze te pakken. Agenten troffen het zestal op de betreffende plaatsen aan en pakten ze op. Eén van hen probeerde nog te ontkomen maar werd uiteindelijk in de invalidentoilet gevonden en aangehouden.

De verdachten zijn twee jongen mannen van 16 en 23 jaar oud uit Breda, een 22-jarige uit Tilburg, een 44-jarige uit Valkenburg, een 23-jarige uit Zagreb en een 18-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het zestal is aangehouden en in verzekering gesteld. De film hebben ze helaas voor hun niet af kunnen kijken. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van diefstal.