Het onderzoek naar de liquidatie van Dairon ‘Dajo’ Alberto in Rotterdam is in volle gang. De politie denkt nu dat de schutter het op iemand anders had gemunt.

Bij de recherche kwamen vrij snel na de dood van Dairon berichten binnen dat het hier een vergismoord betreft. Op de nieuwe beelden is duidelijk te zien dat de dader gericht op het groepje vrienden dat op het moment van de schietpartij daar stond, heeft geschoten. Enkelen komen zelfs ten val, maar zien toch kans om weg te vluchten. Dairon helaas niet. Hij wordt door de op hem aflopende dader van dichtbij doodgeschoten. Wat opvalt, is dat de dader direct daarna ook nog op twee andere wegvluchtende mannen schiet. Aldus de politie.

Het onderzoeksteam komt met alle informatie tot de conclusie dat het steeds aannemelijker is dat ‘Dajo’ niet het doelwit was. Wie dan wel het doelwit was en waarom kan de politie nog niet zeggen. De politie weet inmiddels wie de vrienden zijn waar Dairon die avond mee stond. Geen van deze personen is bereid een verklaring af te leggen. Met enkelen van hen is kort gesproken. Anderen hebben via hun advocaat laten weten geen contact te willen met de politie.

Op 28 oktober werd de 32-jarige Dairon Alberto, beter bekend als Dajo, doodgeschoten op de Rechthuislaan. Het slachtoffer stond samen met een groepje op straat toen een schutter het vuur opende met een automatisch vuurwapen. De dader is na de liquidatie bij een handlanger op de scooter gestapt en gevlucht. De scooter is later uitgebrand teruggevonden.

Schutter liquidatie Rotterdam achterop scooter. © Politie