Doodgeschoten jongen Hollands Spoor was ongewapend

De jongen die zaterdagochtend werd doodgeschoten door een agent op station Hollands Spoor in Den Haag was niet gewapend. Dat meldt Omroep West op basis van verschillende bronnen.

De jongeman Rishi werd zaterdagochtend neergeschoten door een agent nadat er een melding was binnengekomen dat er iemand gewapend was op treinstation Hollands Spoor. Op perron 4 werd Rishi aangetroffen. Toen de agenten hem vroegen om zijn handen omhoog te doen greep hij naar zijn middel, aldus Omroep West. Daarop werd er een schot gelost en werd hij in zijn nek getroffen. Hij werd nog overgebracht naar een ziekenhuis maar dat mocht niet baten de jongeman bezweek later aan zijn verwondingen.

Vrienden van het slachtoffer hebben zondagavond een stille tocht gehouden. De tocht eindigde op perron 4 waar mensen bloemen legden en kaarsen aanstaken.

Het Openbaar Ministerie wil niet bevestigen noch ontkennen dat het slachtoffer ongewapend was. Maandag komt het OM met meer informatie. Het onderzoek word gedaan door de Rijksrecherche.

Als het is zoals Omroep West meldt dan is dit weer het zoveelste voorbeeld van overdreven politiegeweld. Er word steeds makkelijker en vaker een pistool getrokken en gebruikt door agenten. De politie is er om ons te beschermen, maar daar lijkt het niet naar de laatste jaren.