© Pixabay on Pexels.com

‘Doodgeschoten Lauranio Bronne per ongeluk gedood na vuurwapen in mond als grap’

De 22-jarige Lauranio Bronne die dood werd gevonden in een sloot in Amsterdam, is per ongeluk doodgeschoten.

Dat melden twee medeverdachten van de 28-jarige Amsterdammer Hamid B. volgens Het Parool. De mannen zeggen in de nacht van 11 op 12 maart aanwezig waren toen Bronnen werd doodgeschoten. Het plan was om die nacht te gaan chillen maar het slachtoffer was opeens dood. Volgens de twee zou B. als grap het vuurwapen in zijn mond hebben gedaan om hem ‘bang te maken’ waarna het per ongeluk is afgegaan.

Na het schietincident hebben de drie het lichaam van Bronnen gedumpt in een sloot langs de Nico Broekhuysenweg in Nieuw-West. Daarna zijn ze naar België gereden en hebben hun kleding gewassen in de woning van een vriendin. Na terugkomst in Amsterdam werd het busje achtergelaten op een locatie waar het in brand zou worden gestoken. De vermeende ‘schutter’ B. heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de nieuwe verklaringen van zijn medeverdachten.

Het voorarrest van de twee is opgeheven nadat de officier van justitie en de advocaten daarom hebben gevraagd. De aanklager ziet geen aanwijzingen dat de mannen schuld hebben aan de dood van Bronne. Wel zijn ze nog verdacht inzake het wegmaken van het lichaam. B. blijft voorlopig nog wel in de cel. Het is niet bekend wanneer de rechtszaak weer wordt voortgezet.