De man die donderdagavond in Utrecht werd doodgeschoten blijkt eerder op de dag ruzie te hebben gehad met een andere man.

Volgens de politie had de 44-jarige man eerder op de dag ruzie met een andere man op de Sumatrastraat. De politie kwam toen ter plaatse en heeft de gegevens van beide mannen genoteerd. Of de schietpartij enkele uren later op de Kanaalstraat hiermee te maken heeft wordt onderzocht.

De schutter wordt nog gezocht door de politie. Het gaat om een man van tussen de 20 en 30 jaar oud met een lichtgetinte huidskleur. Hij heeft een tenger tot normaal postuur en heeft zwart- niet al te kort- haar. Hij droeg een donkerblauwe trainingsbroek en een donkergroen vest (of sweater) met een capuchon. Zijn sportschoenen hebben witte delen. De man vertrok lopend.

Eerder waren in dezelfde wijk beschietingen van twee panden. Het lijkt erop dat de dodelijke schietpartij geen link heeft met die zaken en/of liquidaties in Utrecht. De recherche houdt meerdere scenario’s open en onderzoekt de zaak.