‘Doodgeschoten Rotterdammer vermoord vanwege ripdeal’

De 24-jarige Rotterdammer die mei van dit jaar werd doodgeschoten in de Dynamostraat, werd vermoord vanwege een ripdeal.

Dat meldt het AD. Op woensdag 3 mei werd de politie gebeld door getuigen die schoten hadden gehoord op de Motorstraat. Kort na de melding werd er opnieuw geschoten, deze keer op de Dynamostraat. Op beelden is te zien hoe een groepje mannen achter de 24-jarige Ingomar Y. aan gaat en schiet.

Het slachtoffer werd door bekenden overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bezweek hij dezelfde dag nog aan zijn verwondingen. De personen die de man naar het ziekenhuis hadden gebracht werden dezelfde dag nog aangehouden door de politie. Na onderzoek zijn ze weer heengezonden.

In totaal zitten nu vier personen vast in verband met de dodelijke schietpartij. Het gaat om een 34-jarige man uit Venlo, een 21-jarige Rotterdammer en een 22-jarige Belg. De meest recent aangehouden verdachte, een 22-jarige Rotterdammer, heeft zichzelf gemeld bij de politie.

Van de vier opgepakte mannen ziet de politie twee mannen als schutter. De aanleiding voor de schietpartij zou een drugsruzie zijn geweest. Ingomar zou zijn vermoord vanwege een ripdeal die eerder door hem zou zijn gepleegd. De twee vermeende schutters verschijnen komende week in een pro-formazitting voor de rechter. De inhoudelijke behandeling van de zaak is over drie maanden.