© Politie

Doodsbedreigingen voor jongen uit Tilburg na ‘foutje’ politie met foto op tv

Een jongen in Tilburg heeft door een ‘foutje’ van de politie nu doodsbedreigingen aan zijn broek en durft zijn huis niet meer uit te komen.

Afgelopen maandag werd in het opsporingsprogramma Bureau Brabant een foto getoond van een jongen die volgens de onderzoekers betrokken zou zijn geweest bij een mishandeling van een bejaarde man (73).

De foto van de jongen werd veel gedeeld op social media maar het blijkt te gaan om een persoonsverwisseling. De politie heeft excuses aangeboden omtrent het verspreiden van de verkeerde foto, maar het kwaad is al geschied.

De jongen is onschuldig maar krijgt nu doodsbedreigingen uit de buurt van mensen die hem herkennen en denken dat hij betrokken is bij de mishandeling op 2 augustus 2017. Toen werd het slachtoffer aan het Korvelplein door een jongen van de trap geduwd en liep onder meer een schedelbasisfractuur en twee gebroken nekwervels op.

Een buurtbewoner maakte eerder een foto van een jongen met een wit T-shirt, die daar op een bankje zat. Tijdens het politieonderzoek kreeg de politie nog een foto met een afbeelding van iemand met een wit T-shirt. Abusievelijk zijn deze twee foto’s verwisseld en is de verkeerde foto bij Bureau Brabant getoond.

De politie werd dinsdag door de familie van deze jongeman geïnformeerd en heeft haar excuses aangeboden. Het opsporingsbericht met de verkeerde foto is onmiddellijk verwijderd. De politie vraagt hierbij dringend aan andere (social)media dit ook te doen. De politie onderzoekt hoe deze fout de volgende keer voorkomen kan worden.