Een man is in de Verenigde Staten geëxecuteerd ondanks de beslissing van het hooggerechtshof om zijn executie uit te stellen. Er zijn veel twijfels over de veroordeling.

Nathaniel Woods kreeg in 2005 de doodstraf opgelegd voor betrokkenheid bij een schietpartij waarbij drie politieagenten werden doodgeschoten. De agenten probeerden Woods en een andere man aan te houden in een onderzoek naar drugshandel, maar werden neergeschoten.

Woods zelf heeft geen enkele schot gelost. In Alabama is aanwezigheid genoeg om de doodstraf te kunnen krijgen. De schutter werd ook veroordeeld en wacht nog steeds op zijn executie. Al enige tijd is er ophef rond de veroordeling van Woods en hebben meerdere beroemdheden zoals Kim Kardashian zich voor hem ingezet.

Afgelopen nacht leek er een sprankje hoop te zijn voor Nathaniel Woods na een uitspraak van het hooggerechtshof. Die besliste dat de executie opgeschort moest worden. Het hooggerechtshof zou zich nog buigen over de zaak maar enkele uren na de beslissing is alsnog besloten om de executie door te zetten. Onduidelijk is waarom. Er is nu veel ophef en mensen vragen tekst en uitleg.